Khamis, 9 Jun 2011

Gadis akan bertindak kejam APABILA .......

Sebelum lu orang didedahkan dengan segala kekejaman berkaitan gadis-gadis nih , aku telah berjaya mengumpul feedback ataupun ' suap belakang ' dari aku punya kenalan berhubung dengan belog ini . Ada yang paham , ada yang x paham , buat2 x paham pon belambak , ada jugak yang kata aku merapu ! . Namun apa2 pon persepsi lu orang , aku akan terus survive untuk menghasilkan entri yang berkualiti sebab aku da lantik beberapa org panel yang akan melakukan QC ( Quality Control ) . Lu nampak ! betapa komitednya aku sehingga sanggup melakukan sedemikian . Aku bukannya apa , aku tamau kekejaman aku disalah anggap.


Orite . Izinkan aku untuk terus menghuraikan tentang beberapa perlakuan gadis yang boleh dikategorikan KEJAM !. Kalau lu orang perasan la kan , gadis-gadis akan bertindak KEJAM ! apabila terdapat situasi-situasi berikut :


1. Mood Swing  

sumber : google yaw

Haha ! aku ingat nak letak situasi ni last sekali tapi entah jauh di sudut hati aku  merasakan bahawa situasi ini lah paling kejam gadis akan bertindak .  Mereka akan memaki hamun tanpa ada batasan sekiranya ada sikit sahaja silap yang di lakukan . Contoh yang KEJAM ! penah aku tgk , ada sorang gadis ni , dia order milo suam kat brader tu then masa brader tu hantar milo suam tuh , gadis tu try la rasa dengan tangan dekat gelas tu . OMAKAU . Panas ! HAHA apa lagi dimaki hamunnya brader tu . @##$@#$*&! . Adei walhal benda tu sangat kecik kot . Kejap lagi sejuk la milo tu . Sabar la sket cik kak oi ! . Mana ada tahap kesuaman yang diiktiraf ! . Tapi disebabkan senggugut punya pasai benda kecik dianggap masalah dunia .
Setelah diteliti ada beberapa sebab mereka bertindak KEJAM ! . Antaranya  sebab sakit . Gila kau ! kalau dah sampai merengkok2 macam ulat bila senggugut tu datang . Memang jiwa kacau la . Semua benda x kena ! . 


2. Shopping  

Kejam doe !

Aku rasa situasi ni maybe berlaku bila kapel or yang da kawen pon bole jadi jugak . HAHA ! 
Gadis-gadis akan ada satu hormon ' shopaholic' . Shopping kira da jadi kemestian , kewajipan bagi mereka . So mereka akan ajak la balak untuk teman . Balak ni dah syg punya pasal kan so folow jela p shopping . Da teman tu pon da kira ok la kan . Tapi jangan la banyak songeh sangat . Mau nak pilih satu2 barang tu bukan main lama lagi ! . Warna x kena , saiz la x ngam . Macam2 kejadah la lagi . Pastu bila da banyak2 beg plastik kan , mula la gedik nak suruh balak tolong pegang . Yg bez semua beg bagi balak pegang . Apa salahnya sama2 pegang kan . " yang ringan sama dijinjing , yang berat sama dipikul " . Bagi aku ia dianggap KEJAM ! . Sebab tu bagi yang dah kawen kadang2 ada bapa2 yang cerdik , dia akan tunggu dalam kereta atau pun buat2 bz pergi tengok barang lain konon untuk barang rumah . Bukan apa sebab dulu da muak sangat dengan tabiat shopping yang tidak berperikemanusiaan dan at last bila da berumur ni malas la nak teman bagai .



3. Makan
ini bukan awek aku mahupun lu orang .


Makan pon KEJAM ! jugak ? Eh KEJAM ! . Taw pasal apa ? . Lu orang ada awek kan ? cuba perhatikan masa diorang tengah makan . Comel kan ? Dengan bibir yang sedang mengunyah makanan peh ! seksi habes wOOo . Nak2 lak ada nasi melekat kat pipi then lu orang pon cakap " eh u ni even ada nasi terlekat dekat pipi tp stil maintain cute " Awek lu orang pon apa ag malu2 la sambil lap la nasi tadi . Jadi apa yang kejamnya ? Lu orang abaikan muka awek lu orang yang comel tadi sebab kecomelan mereka akan terlupus dengan sendirinya . Pasal awek lu orang da berlaku KEJAM ! terhadap nasi tadi . Awek lu orang membazir makanan oke ! . Gadis-gadis selalu akan cakap lapar gilak la , perut kosong la tapi kejap lagi lepas da jamah dua tiga mulut , kenyang terus . Nasi ta banyak pon tapi stil ta bole habeskan jugak . KEJAM ! terhadap nasi tu ~ . Org tua2 macam aku selalu cakap kalau makan nasi x habes , nanti nasi tu menangis . KEJAM ! la tu. 

4. Sedang menonton movie hindustan @ korea . 

serius ini cerita korea !
Kalau pasal tengok movie ni , aku xsure la kejam sangat ke x tapi yang pasti kadang kala akan berlaku jugak kekejamannya . HAHA ! Sebab apa aku mention hindustan @ korea ? Sebab kalau lu orang perasan movie genre ini lebih kepada cerita yang berkhayal di mana gadis-gadis ini akan membawa diri mereka untuk terus hanyut dalam penceritaan tersebut . Imaginasi gadis akan lebih power apabila menonton hindustan @ korea . Jadi apa yang kejamnya ialah mereka ini terlalu khusyuk sehinggakan apa satu kerja pon x jadi ! . Kalau mak diorang suruh masok dapur time tu pon , mak-mak terpaksa pakai volume paling kuat untuk jerit dan panggil si gadis ini. wah ! KEJAM ! . Itu belum masok bab reply msg . kompom x terbalas msg2 yg masok time tu . KHAYAL BEB !


5. PLAYGIRL !  

Terlalu kejam untuk dihuraikan !



Kesimpulannya , aku listkan semua point2 ni sekadar pendapat aku saja . Jangan nak blame aku lak pasni . Kang aku respon KEJAM ! kat lu orang . Aku pon ada senggugut jugak taw . Tapi lu orang apa kesahkan . Kejam x bererti jahat .

Peace yaw ~

5 ulasan:

  1. err no 3 tue. HAHA

    BalasPadam
  2. haha . ada sumting ka dgn no 3 ?

    BalasPadam
  3. sumpah aku terasa. ahaha :P

    BalasPadam
  4. @cik manis
    ops sory . haha . len kali jgn kejam2 lagi taw .:P

    BalasPadam
  5. no 4 n 5 tu aku xsetuju.. hahaha

    BalasPadam